We're giving away 4 copies of V Rising to 4 editors of the V Rising Wiki. Simply create an account and contribute! See more details here Wiki Contest.

Zwaartekracht

From Space Engineers Wiki
(Redirected from Zwaartekracht)
Jump to: navigation, search

De nederlandse wiki is op dit moment onder constructie, voel je vrij om te helpen vertalen.


Zwaartekracht is constant
In realiteit is zwaartekracht een aantrekkingskracht dat materie heeft tegenover materie gebaseerd op massa. Als een object een grotere massa heeft, zal het andere objecten naar zich toe 'trekken'. De kracht van deze 'trek' is direct beïnvloed aan de grootte en massa van de materie van het centrale object.

Zwaartekracht is theoretisch een constante - maakt niet uit wat je relatieve positie is tot het object, zolang de afstand gelijk blijft, wordt je naar dat object toe getrokken.

Zwaartekracht in Space Engineers

Lineare zwaartekracht in Space Engineers

In Space Engineers, is zwaartekracht een lineare kracht die astronouten in een bepaalde richting trekt. Zwaartekracht is niet absoluut, en de richting kan veranderd worden door simpelweg de richting van de bron te veranderen. Bovendien, sinds het linear is, kan het opgestapeld worden. De kract van meerdere instanties van zwaartekracht die een object beïnvloeden, kunnen worden gemeten dooor xn m/s2, waar x de kracht is van één instantie van zwaartekracht en n is het aantal krachten die op dat object werken.

Zwaartekracht in Space Engineers is op dit moment alleen veroorzaakt door Zwaartekracht Generatoren. Zwaartekracht kan aleen worden gemeten in één lineare richting. vanwege dit is zwaartekracht niet radiaal, zoals in realiteit. Bijvoorbeeld, als je onder een schip met een Zwaartekracht generator zit, zou je in realiteit naar het schip toegetrokken worden, maar in Space Engineers, zal je naar beneden vallen, totdat je buiten bereik bent van de effecten van de generator.

De huidige zwaartekracht die op je werkt kan je meten via de "Gravity HUD".